dagvdmotorrijder236-1010x673.jpg

Dag van de Motorrijder: we moeten meer 'kijken kijken'

zon 26 maa 2023

Het is vandaag de Dag van de Motorrijder. Op 19 locaties in Vlaanderen zijn motorrijders welkom voor een gratis nazicht van hun voertuig en een behendigheidsparcours. In onze regio kan dat in Asse. Naar aanleiding van de Dag van de Motorrijder lanceert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ook een nieuwe campagne die automobilisteren aanspoort om te ‘kijken kijken’ en zo elke motorrijder te zien.

 

Drie kwart van de Vlaamse autobestuurders vindt dat het moeilijk is om de snelheid van motorrijders correct in te schatten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Stichting Verkeerskunde (VSV). Twee keer kijken vooraleer een manoeuver uit te voeren, kan helpen om ongevallen met motorrijders te voorkomen. De nieuwe campagne die VSV lanceert heet dan ook ‘kijken kijken’.

Vandaag worden motorrijders in de watten gelegd tijdens de Dag van de Motorrijder. In Asse zijn er behendigheidsparcours, technische nazichten van motoren, testritten en ook theorietrainingen om veilig aan het nieuwe motorseizoen te beginnen. Inschrijven is nodig.

Foto: VSV