spoorweg_asse2.jpg

Extra fileleed in Asse te wijten aan 'bureaucratie'

zat 19 sep 2015

De ochtend- en avondspits in Asse lopen al maanden in de soep omdat de verkeerslichten aan het station sinds april verkeerd ingesteld staan. Dat beweert alvast schepen van Mobiliteit Yoeri Vanstenavondts in De Standaard. Hij botst naar eigen zeggen op een muur van bureaucratie bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

In april werd het kruispunt aan het station van Asse aangepast, zodat veiligheidsdiensten en bussen een aparte afslag kregen van de N9 naar de Stationsstraat. Omgekeerd kan je sindsdien van de Stationsstraat links de N9 of Ringweg oprijden. Maar omdat de verkeerslichten niet werden aangepast, stapelen de files zich op in Asse. Vooral de voorbije tien dagen was het extra druk omdat de Huinegembrug dicht was voor dringende herstellingen.

Volgens mobiliteitsschepen Yoeri Vanstenavondts was er een afspraak met het Agentschap wegen en Verkeer, beheerder van de N9, om de verkeerslichten beter af te stemmen op die nieuwe situatie. Maar dat gebeurde niet. Tot grote ergernis van de schepen, die het Agentschap bureaucratie verwijt.

Het Agentschap Wegen en verkeer laat weten dat de evaluatie van zo'n aanpassing aan een kruispunt nu eenmaal een tijdje duurt. Maar als alles volgens plan verloopt, worden volgende maand de verkeerslichten aangepast. En dan zou het fileleed in Asse weer iets draaglijker moeten worden.