dienstregeling_delijn_hoeilaart.jpeg

Kritiek op nieuwe dienstregeling De Lijn neemt toe: “Wijken in Hoeilaart worden afgesloten”

don 14 dec

De kritiek op de nieuwe dienstregeling die De Lijn begin volgend jaar invoert in onze regio, blijft aanzwellen. Nu is er ook in Hoeilaart ongerustheid. Door de regeling zullen in de wijken Sloesveld en Ten Trappen minder bussen rijden.

Begin volgend jaar voert De Lijn een nieuwe dienstregeling in onze regio. Daarbij worden tal van routes geoptimaliseerd. Zo zullen op drukke lijnen meer bussen rijden. “De bussen volgen niet langer een omweg door wijken waar slechts een beperkt aantal reizigers instappen, maar blijven op de hoofdwegen, waardoor ze sneller en effectiever meer reizigers kunnen bedienen”, klinkt het bij De Lijn. Maar burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput heeft zijn bedenkingen, dan vooral om de bediening in de wijken Sloesveld en Ten Trappen.

“Die wijken bevinden zich ver van het centrum, dus het voorstel van De Lijn is om die minder te bedienen. In de praktijk zou de laatste bus richting de wijken om 14u30 rijden. Ik merk dat vooral landelijke gemeenten minder bussen rijden en zo meer en meer afgesloten raken”, zegt Vandenput. “De Vlaamse regering wil met de nieuwe dienstregeling inzetten op basismobiliteit, maar ik zie net het omgekeerde.”