werkzaamheden10.jpg

Lenniksebaan maand afgesloten voor alle verkeer

vrij 6 nov 2015

Wie vanaf maandag vanuit Brussel naar Lennik of Gooik wil rijden, zal een maand lang rekening moeten houden met sterke verkeershinder. Ter hoogte van de rotonde aan het Erasmusziekenhuis in Anderlecht wordt de Lenniksebaan immers afgesloten voor alle verkeer.

De Lenniksebaan is een belangrijke invalsweg naar Lennik en Gooik vanuit de hoofdstad. De baan wordt afgesloten omdat Sibelgaz er gas- en elektriciteitsleidingen te leggen. 

De werken gebeuren in twee fases. van 9 tot en met 11 november zal de Lenniksebaan in beide richtingen afgesloten zijn ter hoogte van de rotonde.  van 12 november tot 4 december zal de Lenniksebaan afgesloten zijn richting Vlezenbeek/Lennik en is er éénrichtingsverkeer richting Erasmus. 

De omleiding naar de omgeving van Erasmus zal aangegeven worden via de Pedestraat en Postweg. De omleiding naar de Ring zal aangegeven worden via Doylijkstraat en de Ninoofseseteenweg.

Bestuurders komende van het verdere Pajottenland worden aangeraden om via Halle de E19 te nemen of via de N8 (Ninoofsesteenweg) de Brusselse Ring te bereiken. De omgeving van de Postweg heeft op dit ogenblik immers  al veel meer verkeer te slikken omwille van de verbeteringswerken op de Pepingensesteenweg ter hoogte van de Brabantpoort.