waterbus_brusselbad.jpg

Nog meer vaardagen en snellere boten voor Waterbus

don 10 sep 2015

De waterbus, die op het kanaal pendelt tussen Vilvoorde en Brussel, is een succes. Het aantal passagiers blijft elk jaar stijgen. En om nog meer pendelaars te lokken, zal de frequentie van de waterbus de komende jaren verhoogd worden. Ook zullen er snellere boten ingezet worden.

Al drie jaar lang vaart de boot van mei tot eind oktober tussen Vilvoorde en Brussel via 7 stopplaatsen langs het kanaal. In de zomer is dat 6 dagen per week. Buiten het seizoen werd de frequentie verhoogd van twee tot drie vaardagen in de week. En met succes, want het passagiersaantal stijgt. “Het eerste jaar hadden we ongeveer 12.000 deelnemers, vorig jaar 23.000 reizigers. En voor dit jaar, maar we moeten nog 2 maanden gaan, mikken we op 25.000 passagiers”, zegt Guido Moens van de Waterbus.

De boot wordt al gebruikt voor woon-werkverkeer, toch blijft de waterbus voorlopig vooral een toeristisch karakter hebben. Maar daar komt in de toekomst verandering in. De waterbus wil inspelen op de ontwikkelingen aan de kanaalzone. “Hier komen binnen enkele jaren veel nieuwe kantoren, woonwijken en  een nieuwe museum. Tour & Taxis is in volle ontwikkeling en ook de Vlaamse administratie gaat naar hier uitwijken. Dit is dus  is echt een booming-zone en daar willen we op voorbereid zijn”, aldus Moens.

Zo zal het aantal vaardagen buiten het seizoen uitgebreid worden naar vier vaardagen. Ook wil de Waterbus op termijn snellere boten inzetten.