de_lijn.png

Nog steeds verstoord busverkeer naar Brussel door terreurdreiging

8 jaar geleden

Het busverkeer van De Lijn richting Brussel is nog steeds verstoord. Heel wat verontruste chauffeurs willen niet naar de hoofdstad rijden omwille van de verhoogde terreurdreiging. Maar de hinder is wel minder groot in vergelijking met maandag. 

Regio Dilbeek

In de hele regio rond Dilbeek is de dienstverlening van De Lijn verstoord. Ongeveer de helft van de bussen is momenteel aan het rijden. Ook op de belangrijke as Brussel-Ninove rijdt 50%.

In het Pajottenland verloopt het busaanbod wel normaal en ook op lijn 820, die Dilbeek verbindt met de luchthaven van Zaventem stelt zich geen probleem.

Regio Grimbergen

·         Lijnen 221 t/m 224 (bussen tussen Vilvoorde en Steenokkerzeel, Zaventem en Grimbergen: ongeveer de helft van de ritten worden verzekerd.

·         Lijnen 241 t/m 246 (Brussel-Wemmel): veel hinder; minder dan de helft rijdt.

·         Lijn 240 Brussel-Wemmel rijdt niet.

Er is beperkte hinder op de lijnen 212, 213 tussen Brussel en Aalst. 7 op de 10 bussen rijdt wel.

In de regio Leuven en in het Hageland verloopt alles normaal. Ook de bussen tussen Brussel en Leuven (lijnen 351 & 358) rijden allemaal terug normaal en zijn niet meer beperkt tot Woluwedal.

Ook morgen hinder tussen de Rand en Brussel

De meeste chauffeurs hebben aangegeven vanaf morgen hun diensten terug uit te voeren. Maar een minderheid, zo’n 15%, geeft aan dat het voor hen niet haalbaar is de hoofdstad te bedienen. De vervoersmaatschappij verwacht dus ook morgen nog hinder, maar wel in mindere mate dan gisteren en vandaag.

Schoolritten opnieuw geschrapt

Na de mededeling van de Nationale Veiligheidsraad om het hoogste dreigingsniveau in Brussel te behouden, heeft De Lijn beslist om ook vandaag geen schoolritten uit te voeren. Het gaat om volgende schoolbussen.

·         504 Terlanen – Tombeek - Etterbeek

·         544 Maleizen – Hoeilaart – Sint-Pieters-Woluwe

·         547 Huldenberg – Overijse – Sint-Pieters-Woluwe

·         548 Overijse – Hoeilaart – Sint – Pieters - Woluwe

·         575 Vlezenbeek – Sint-Pieters-Leeuw – Drogenbos - Ukkel

·         570 Schepdaal - Dilbeek 

Vanaf woensdag opnieuw normale dienstverlening

Vanaf woensdag zou de dienstverlening wel opnieuw genormaliseerd worden omdat dan ook de scholen en de metro in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de deuren zullen openen. “Dit zijn voor iedereen uitzonderlijke omstandigheden, voor zowel onze reizigers als onze medewerkers. Daarom houden we permanent contact met de veiligheidsdiensten en onze collega’s van de MIVB. Zo kunnen we meteen reageren als de situatie wijzigt”, verduidelijk directeur-generaal Roger Kesteloot.

Meer updates krijg je via www.delijn.be