hennaulaan_zaventem.png

Parket houdt themazitting rond specifieke verkeersinbreuken Zaventem

vrij 21 apr 2023

Het parket Halle-Vilvoorde organiseert op 30 juni een themazitting rond verkeersveiligheid. Aanleiding zijn inbreuken op de verkeersregels in Zaventem, nadat de situatie aan het kruispunt van de Parklaan met de Hector Henneaulaan gewijzigd werd.

Aan het kruispunt van de Hector Henneaulaan en de Parklaan mag je sinds kort niet meer linksaf slaan, om automobilisten zo te ontmoedigen om het centrum van Zaventem door te rijden. De gemeente liet daarvoor werkzaamheden uitvoeren. Zo werd het bestaande verkeerseiland verhoogd en heraangelegd, kwamen er extra verkeersborden en werden voorsorteringspijlen en een volle witte lijn aangebracht op het wegdek. Maar de Zaventemse politie stelt vast dat heel wat autobestuurders die signalisatie negeren en toch linksaf slaan om te ontsnappen aan de drukte op de Ring rond Brussel. Na een periode van preventief toezicht, stelde de politie al 149 inbreuken op de nieuwe regels vast.

Het parket Halle-Vilvoorde wil dan ook een sterk signaal geven en organiseert een themazitting waarop 60 dossiers over deze specifieke situatie in Zaventem behandeld zullen worden. De betrokken bestuurders riskeren een minimumboete van 240 euro. Het parket zal ook een facultatief rijverbod vorderen.