verkeersknooppunt_machelen.jpg

Verkeer richting E19 Antwerpen moet in Machelen anderhalf jaar over 1 rijstrook

maa 28 sep 2015

Vanaf 28 september 2015 moet het verkeer dat van de binnenring komt en richting Antwerpen (E19) wil, op één rijstrook. U doet er goed aan tijdig te vertrekken. Wegen en Verkeer verwacht immers extra hinder.

Het verkeersknooppunt in Machelen dat de E19 met de Ring rond Brussel verbindt, werd gebouwd in de jaren ’70 maar werd nooit volledig in gebruik genomen. Daar komt nu verandering in.

De aannemer bouwt vanaf vandaag een eerste brugpijler van de nieuwe verkeersarm die de binnenring (R0) met de Woluwelaan (R22) verbindt. Om de werken veilig te kunnen uitvoeren, neemt de aannemer een rijstrook in van de bestaande verkeerstak die de binnenring met de E19 verbindt en dit wellicht tot eind 2016. (zie situatieschets Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant)

De werkzaamheden aan de Woluwelaan zullen vier jaar duren. Die zijn nodig om het nieuwe shoppingcomplex Uplace in Machelen, de supergevangenis in Haren en het nieuwe ziekenhuis van Vilvoorde vlot bereikbaar te maken. (Lees ook: ‘Vier jaar werkzaamheden en verkeersellende op de Woluwelaan in Machelen’)

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35975","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"862","width":"610"}}]]

(c) AWV