Dames Kester-Gooik plaatsen zich voor finale Beker van Brabant

maa 20 feb 2023

De dames van Kester-Gooik hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van Brabant. De eersteprovincialer versloeg reeksgenoot Boutersem met 1-3. In de finale wacht Herent, dat Leeuw Brucom uitschakelde.

In een gesloten openingsfase creëerden beide ploegen amper doelgevaar. Tot Lauren Godart halfweg de eerste helft Kester-Gooik op voorsprong bracht. Ze schilderde een vrije trap richting rechterbovenhoek. De doelvrouw bokste de bal tegen de binnenkant van het doelkader, volgens de scheidsrechter ging de bal achter de doellijn. 0-1 voor Kester-Gooik, tot consternatie van Boutersem. Meteen ook de ruststand.

Kester-Gooik kwam sterk uit de kleedkamers. Joselien Lissens werd twee keer knap voor doel vrijgespeeld en miste niet: 0-3 na een uur. Met nog twintig minuten te spelen milderde Boutersem tot 1-3 via De Ruyter. De thuisploeg zette daarna alles op alles. Met hun duelkracht drukten ze Kester-Gooik achteruit, maar de bezoekers hielden stand en gaven al bij al niet veel kansen meer weg. Het bleef dan ook 1-3.

De dames van Kester-Gooik plaatsen zich zo voor de finale van de Beker van Brabant. Daarin wacht Herent. De bekerwinnaar van vorig seizoen haalde het thuis met 4-1 van Leeuw Brucom. Kester-Gooik haalde drie jaar geleden ook de finale, maar die werd toen door corona geannuleerd. De finale nu wordt een duel tussen de nummers één en twee in eerste provinciale. Waar en wanneer die doorgaat, wordt later bekendgemaakt.