Halle geeft titelkandidaat Eppegem een tik

woe 24 sep 2014

In de eerste provinciale stonden gisteren Halle en Eppegem tegenover elkaar. Halle is net gedegradeerd uit vierde klasse, Eppegem probeert al jaren om te promoveren naar de nationale reeksen. Dat moest dus een aantrekkelijke pot voetbal opleveren tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

Halle speelde in de eerste helft met meer overgave dan Eppegem maar dat resulteerde niet meteen in kansen. Roulez miste in de 25-te minuut van dichtbij.  Even later probeerde Ndizeye maar die werd uit evenwicht gebracht door Peeters die meteen ook rood kreeg.  Ricardo zette vervolgens met de strafschop de 1-0 op het scorebord.

Ondanks een man minder begon Eppegem sterk aan de tweede helft.  De gelijkmaker hing een aantal keren in de lucht maar de Halse doelman Deconinck stond telkens op de juiste plaats.  Halfweg de tweede helft herstelde Halle het evenwicht maar een tweede doelpunt bleef uit.  1-0 werd dus ook de eindstand

Halle staat nu op een gedeelde derde plaats met Bierbeek en BX Brussels. Titelkandidaat Eppegem heeft z'n start gemist. Het is pas zevende, met amper 5 op 12.  Klik op de foto voor reacties van Yves Cloots, trainer bij Eppegem, en Alan Haydock (foto), trainer bij Halle.[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"20750","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"317","width":"625"}}]]