Londerzeel en Diegem houden elkaar in bedwang

zon 21 okt 2018

In de tweede amateurklasse A heeft Londerzeel 1-1 gelijkgespeeld tegen Diegem. Met die puntendeling schieten beide ploegen weinig op in de stand.

Londerzeel-Diegem is een vervalste degradatietopper met veel strijd en harde duels maar weinig open kansen. Na een halfuur trekt Van Lautem Nzinga neer in de zestienmeter en legt de scheidsrechter de bal op de stip, maar kapitein Dellevoet mist. Net voor rust krijgt Londerzeel een tweede strafschop, na een fout van Denayer. Deze keer Diakhité achter de bal. Hij mist niet, 1-0 voor Londerzeel.

In de tweede helft zijn de beste kansen voor Londerzeel, maar valt het doelpunt aan de overkant. Matuta brengt de bal mooi voor vanop links en het is Frick die afwerkt: 1-1. Londerzeel zet nog alles op en alles en protesteert zelf voor een derde strafschop, maar krijgt die niet. In het slot krijgt Diegemnaar Denayer nog rood voor vermeend tijdrekken. Scoren doen beide ploegen niet. Zowel Londerzeel en Diegem raken met de puntendeling niet weg uit de start van het klassement.