Londerzeel wint eerste keer thuis: 2-1 tegen Pepingen-Halle

zon 3 nov 2019

In de tweede amateurklasse B van het voetbal heeft Londerzeel voor het eerst dit seizoen thuis kunnen winnen. Londerzeel versloeg Pepingen-Halle met 2-1. Een opsteker voor de thuisploeg, die voor de match allerlaatste stond in de stand.

In de eerste helft houden beide ploegen een uitgebreide studieronde, waardoor het meer dan een halfuur wachten is op een eerste kans, Caignau knikt een goede vrije trap van Figys  in de handen van Deweerdt. Meer valt er niet te vertellen over de eerste helft. 0-0 na 45 minuten.

In de tweede helft krijgen we een heel andere wedstrijd. Londerzeel steekt een tandje bij en krijgt een vrije trap op een gevaarlijke  plek. Karim Tarfi zet zich achter de bal en krult hem heerlijk binnen. Het staat 1-0 voor SK Londerzeel.

Pepingen Halle gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ngadrira vindt Diakhité en die knalt de 1-1 tegen de touwen.  De vreugde van de bezoekers is  maar van korte duur want de scheidsrechter keurt de goal af voor (twijfelachtig) buitenspel.

Dan is het weer de beurt aan Londerzeel. Tarfi haalt uit van ver en zet knap de 2-0 cijfers op het bord. Lang kan Londerzeel niet genieten van zijn dubbele voorsprong, Na geharrewar voor doel lost Clepkens de bal en een attente Sarkic tikt de aansluitingstreffer tegen de netten.

In een bijzonder spannend slot krijgt de thuisploeg nog een paar goede kansen  en mist ook Pepingen-Halle nog een hele grote kans maar de stand verandert niet meer: 2-1 voor Londerzeel.

SK Londerzeel pakt zo zijn zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen én 4 op 9 onder nieuwe coach Jean-Pierre Van de Velde.