brussel_ninoofsesteenweg.jpg

Brussel heeft grote plannen met Ninoofsesteenweg: “Meer groen, meer veiligheid, maar minder parkeerplaatsen”

zat 2 dec

Brussel Mobiliteit heeft grote plannen met de Ninoofsesteenweg. Er komen onder meer veilige oversteekplaatsen afgescheiden fietspaden langs beide kanten van de drukke steenweg. “Een opknapbeurt dringt zich dus op, want de plek is in slechte staat en er is helemaal geen groen”, klinkt het.

Brussel Mobiliteit wil de steenweg aanpakken vanaf de gewestgrens, iets voorbij het op- en afrittencomplex in Dilbeek, tot aan de Mettewielaan. “De trottoirs worden heraangelegd en verbreed en er komen veilige oversteekplaatsen voor voetgangers langs voetgangersroutes en bij schoolingangen. Er komen afgescheiden, veilige fietspaden aan beide kanten van de rijbaan”, klinkt het bij Brussel Mobiliteit. “De rijbaan zelf wordt opnieuw ingericht, maar er blijken telkens twee rijstroken langs elke kant, of soms meer, meer bepaald aan de kruispunten. Er is ook een busstrook voorzien bij het naderen van het Mettewie-kruispunt.

Verder worden er ook drie boomrijen voorzien: één in het midden van de steenweg en twee tussen de parkeerplaatsen.  “Het aantal parkeerplaatsen zal echter worden verminderd om te voldoen aan de verkeersveiligheidseisen voor iedereen, om de aanplant van bomen mogelijk te maken en om leverzones en fietsenstallingen te voorzien” aldus Brussel Mobiliteit.

Volgend najaar moet ook de herinrichting van het op- en afrittencomplex van de Ring rond Brussel starten. Dat moet al het verkeer er vlotter en veiliger laten doorstromen. Die werken zouden duren tot begin 2026. De heraanleg van de Ninoofsesteenweg aan Vlaamse kant is wordt nog altijd bestudeerd.