123inclusie_bareeltjes.jpeg

Ministers Somers en Dalle lanceren campagne ‘123 inclusie’ bij Bareeltjes in Ternat

zon 9 okt 2022

Vlaamse ministers Bart Somers en Benjamin Dalle hebben vanochtend de campagne ‘123 inclusie’ op gang getrapt bij FC Bareeltjes in Ternat. Dat is een initiatief van voetbalclub FC Bareel waarbij kinderen met en zonder beperking samen trainen.

Ongeveer een jaar geleden startte Karolien Huylebroek met het initiatief FC Bareeltjes. “We hebben zelf een zoontje met een beperking en hij wou graag voetballen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een club waar hij terecht kon. We hadden niet de intentie om een aparte G-werking op te starten, maar waren eerder op zoek naar de mogelijkheid om mijn zoontje te laten meespelen met een reguliere ploeg. In eerste instantie kwam daar niet echt reactie op, maar ik kreeg van veel andere ouders te horen dat zij ook op zoek waren naar een ploeg waar alle kinderen op een laagdrempelige manier samen konden spelen. Met deze intentie ben ik terecht gekomen bij FC Bareel en dat bleek meteen een match te zijn.”

Een schoolvoorbeeld van inclusie volgens ministers Bart Somers en Benjamin Dalle, die in Ternat vandaag de campagne ‘123 inclusie’ voorstelden. De campagne moet begeleiders, leiders en animatoren in het jeugdwerk, de kinderopvang of sportclub stimuleren om kinderen en jongeren met een beperking warm en inclusief te onthalen en goed te begeleiden. De ministers namen er deel aan een TikTok-challenge en het 123inclusiespel. Daarnaast werd er ook een pakket aangeboden met tools, tips en tricks om de deuren open te zetten naar kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk.