stroo_azjanportaels.png

Sarah Stroo nieuwe directeur van AZ Jan Portaels: “Veel uitdagingen in het verschiet”

woe 8 maa

Sinds enkele weken heeft het AZ Jan Portaels in Vilvoorde een nieuwe algemeen directeur op. Sarah Stroo volgt in het Vilvoordse ziekenhuis Thierry Freyne op, die begin februari aan de slag ging als directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent.

Sarah Stroo is criminologe van opleiding en startte haar professionele carrière in de rechterlijke wereld. Net als haar voorganger Thierry Freyne maakte ze in 2019 de overstap van het parket Halle-Vilvoorde naar het AZ Jan Portaels, waar ze de voorbije jaren HR-directeur was. “Sarah heeft een sterk en dynamisch team uitgebouwd. Er is een mooie basis van een hedendaags personeelsbeleid, waar er kan worden ingezet op diverse domeinen: leren en ontwikkelen, welzijn op het werk, rekruteren, interne loopbaan, enzovoort”, klinkt het bij het ziekenhuis.

De Raad van Bestuur stelde Stroo enkele weken geleden aan als algemeen directeur. Ze moet de continuïteit van de vele lopende dossiers verzorgen en naar de toekomst toe nog beter vorm geven. “Ik ben het bestuur bijzonder dankbaar voor het vertrouwen en zal deze kans dan ook met beide handen grijpen. Er ligt heel wat moois - en tegelijk uitdagend - in het verschiet met als absolute mijlpalen het nieuwbouw-dossier en de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier. In synergie met tal van andere projecten zullen we onze organisatie wapenen en klaarmaken voor de zorg van de toekomst” aldus Stroo.