zorgdorp.jpg

Zorgdorp neergestreken in Londerzeel

maa 14 sep 2015

Londerzeel staat de volgende weken volledig in het teken van gezondheid. Er is een mobiel zorgdorp neergestreken, waar de bevolking terecht kan met allerlei vragen over gezondheid.

Drie bussen maken de komende maand deel uit van een Mobiel Zorgdorp waar de Londerzeelnaren terecht kunnen voor allerhande gezondheidstips. Naast de zorgbus staat er ook een valbus met tips over valpreventie. En in de mammobiel kunnen 2.200 Londerzeelse vrouwen ouder dan 55 jaar terecht voor een borstkankerscreening. Op die manier ontstaat er een echt zorgdorp. “Het is niet alleen voor de regio uniek, het is ook voor Vlaanderen uniek. We spelen in op een trend om niet alles in lokalen in overheidsgebouwen te steken, maar om toch zo dicht mogelijk bij de mensen te gaan. Dat maakt de zorg ook laagdrempelig”, verduidelijkt burgemeester De Borger.

Om zoveel mogelijk inwoners te lokken naar het gezondheidsdorp, is wielrenner Dries De Bondt als peter van het project aangesteld. Dries lag vorig jaar 2 weken in coma en weet uit ondervinding hoe belangrijk het is om voor je gezondheid te zorgen.

Deze week staat het mobiele zorgdorp nog in Londerzeel-Sint-Jozef, de volgende weken houdt het zorgdorp halt in de andere deelgemeenten van Londerzeel.