zoetis.jpg

Werknemers Zoetis Zaventem betrekken vakbonden bij onderhandelingen

8 jaar geleden

Bij het technologiebedrijf Zoetis in Zaventem gaan de werknemers de gewestelijke vakbondssecretarissen betrekken bij de onderhandelingen over de herstructurering. In het bedrijf zijn immers geen syndicale delegaties waardoor het er even naar uitzag dat het personeel zelf de gesprekken zou moeten voeren. 

Zoetis Belgium is een internationaal bedrijf dat geneesmiddelen voor vee en huisdieren produceert en tot 2013 onderdeel was van het farmaconcern Pfizer. Vorige week raakte bekend dat de directie in Zaventem 74 van de 280 jobs wil schrappen. Het betreft allemaal bediendenjobs. De herstructurering is onderdeel van een plan waarmee Zoetis tegen 2017 wereldwijd 300 miljoen euro wil besparen.

De werknemers hebben intussen zelf ook 4 onderhandelaars aangewezen. “De vakbonden hadden erop aangedrongen dat deze onderhandelaars een zekere sociale bescherming zouden genieten zoals andere vakbondsafgevaardigden”, dat zegt vakbondssecretaris Frank Convents van de christelijke bediendebond (LBC).. “Na wat aarzelen wil de directie daar nu toch op ingaan. Maar het is nog niet uitgeklaard op welke manier. Hierover is nog overleg nodig", aldus Convents.