sportjuweel_remco_evenepole.jpg

Remco Evenepoel wint Vlaams Sportjuweel

vrij 16 dec 2022

Remco Evenepoel blijft zijn prijzenkast vullen. Gisterenavond won hij het Vlaams Sportjuweel. Alle Vlaamse sporters die in de loop van het jaar opmerkerlijke prestaties leverden of een uitzonderlijke loopbaan afsluiten komen hiervoor in aanmerking. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse minister van Sport.

 

Op de erelijst van het Vlaams Sportjuweel volgt Evenepoel de Red Lions op. Andere genomineerden dit jaar waeren wielrenster Lotte Kopecky en zeilster Emma Plasschaert. “Remco Evenepoel is een verdiende winnaar,” zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “Hij won dit jaar een wielermonument, een grote ronde en werd ook nog eens wereldkampioen. Het maakt mij en vele anderen trots als Brabander en als Vlaming.”

Evenpoel kon niet aanwezig zijn op de uitreiking van het juweel, maar maakte wel online verbinding. “Het is een hele eer om het Vlaams Sportjuweel voor de Beste Topsportprestatie 2022 te winnen,” aldus de wielrenner. “Ik wil iedereen die op mij gestemd heeft hartelijk bedanken. In het bijzonder wil ik ook mijn ploeg, mijn familie en iedereen die me heeft geholpen bedanken om er mee zo’n uitzonderlijk jaar van te maken.”