halle_toekomstvisie3.jpg

Facelift Halle komt er niet voor 2020

vrij 2 okt 2015

De grondige facelift van de Halse binnenstad komt er wellicht niet voor 2020. De stad wil de plannen pas realiseren als Waterwegen en Zeekanaal de nieuwe Nederhembrug over het kanaal heeft aangelegd. 

Halle zal in de toekomst een grondige facelift ondergaan.Het project moet de leefbaarheid in de binnenstad verbeteren. Blikvanger zijn de parkings. De parkeervoorzieningen op het Possozplein, de Leide en voor het sportcomplex verdwijnen. In de plaats komt er een ondergrondse parking aan de sporthal voor zo’n 300 wagens. Voorts wordt de Vuurkruissenstraat doorgeknipt. Op de leegstaande percelen worden er woningen gebouwd. Ook op het Possozplein komt er ruimte voor nieuwe bebouwing net als in de Mgr. Senciestraat en de Louis Thibautstraat.  Achter sporthal De Bres wordt een nieuwe groene zone aangelegd waarbij de Zenne opnieuw zichtbaar wordt gemaakt. Het speelplein en de sportvelden moeten daarvoor wijken en worden elders opnieuw aangelegd.

Maar voor de realisatie van al deze plannen wil de stad wachten tot Waterwegen en Zeekanaal de nieuwe Nederhembrug over het kanaal heeft aangelegd. Het is immers belangrijk dat de toegangswegen naar de nieuwe stadsparking kunnen aansluiten op de Nederhembrug. De bouw ervan is pas voorzien in 2018. De ondergrondse parking en het nieuwe Possozplein zullen dus wellicht niet voor 2020 kunnen gerealiseerd worden. 

Klik op de foto hieronder voor alle details van de toekomstvisie Possozplein en omgeving uitgewerkt door het studiebureau Omgeving. (simulatieschetsen boven: Omgeving)

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"36225","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]