r4.jpg

KTA Vilvoorde bouwt mobiel zwembad

din 22 sep 2015

De leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Campus De Brug in Vilvoorde bouwen momenteel een mobiel zwembad. Ze doen dat door een oude Renault R4 om te bouwen. Het rijdende zwembad is dit weekend te bewonderen op het Vilvoordse  PeriFeria. Met dit stadsfestival wil men iedereen aanzetten tot creatief denken rond ruimtelijke ordening, stedenbouw en mobiliteit. 

Verbeelding, creativiteit en speelsheid zijn nodig om originele oplossingen te zoeken voor de ruimtelijke uitdagingen in de Rand rond Brussel. Dat vindt alvast City3, een gezelschap van vooral architecten en stedenbouwkundigen. De groep wil samenwerken met lokale verenigingen, scholen en buurtbewoners en organiseert daarom dit weekend het PeriFeria Festival in de Vilvoordse kanaalzone. Gedurende vier dagen (van donderdagavond tot en met zondag) wordt er gedacht, gewerkt en gefeest rond ruimtelijke ordening, stedenbouw en mobiliteit. Soms ernstig maar vooral speels.

Bij het KTA Campus De Brug in Vilvoorde hebben ze boodschap begrepen. Samen met de creatieve vzw Bolwerk en Profo, een centrum voor deeltijdse vorming, hebben ze een nieuwe Renault bedacht: de Renault Vation. Dit prototype wordt gefabriceerd in de werkplaats van het KTA en dus niet in de voormalige Renaultfabrieken. “Die site ligt nog te wachten op een herbestemming. Volgens ons is het wel belangrijk dat daar een interessant project tot stand komt dat een meerwaarde is voor Vilvoorde en de Rand. Deze Renault Vation is een knipoog om met wat meer verbeelding naar een nieuwe invulling te gaan van deze fabrieken," verduidelijkt Jorg De Vriese van City3.    

Het R4’tje wordt niet zomaar opgekalefaterd, het wordt zowaar een mobiel zwembad met filter- en verwarmingsinstallatie. Het afgewerkte model kan je zondag bewonderen aan de Kruitfabriek. In het nieuws op RINGtv krijg je vanavond al een voorsmaakje.