koning_boudewijnstadion.jpg

Nieuwe hoop voor Koning Boudewijnstadion

vrij 11 sep 2015

Er is weer hoop voor het Koning Boudewijnstadion. De Brusselse politici zouden alsnog willen bekijken of het stadion niet gewoon gerenoveerd kan worden en dus kan blijven bestaan als atletiektempel. Dat heeft Wilfried Meert verklaard tijdens een persconferentie op de vooravond van de Memorial Van Damme.

 

Vanavond vindt in het Koning Boudewijnstadion op de Brusselse Heizelvlakte de Memorial Van Damme plaats, de jaarlijkse hoogmis van de atletiek. Het leek een feest in mineur te worden omdat het stadion binnenkort plaats moet ruimen voor het nieuwe nationale voetbalstadion op Parking C, een stadion zonder atletiekpiste.

Die afbraakplannen stuitten op fel protest van menig atletiekliefhebber. De vaandeldrages van die sport, onder andere de Borlées, Kim Gevaert en Tia Hellebaut, hebben de voorbije maanden druk uitgeoefend op de politiek om het stadion alsnog te behouden. En die druk lijkt te werken.

Tijdens een persconferentie over de Memorial gistermiddag verklaarde organisator Wilfried Meert dat er nieuwe hoop is voor het stadion. De Brusselse politici zouden volgens hem het plan om het stadion te renoveren toch opnieuw onder de loep nemen. Bekijk hieronder het verslag van onze collega's van tvbrussel.