padelvelden_dilbeek.jpg

Dilbeek en tennisclub ruziën over tijdelijke padelvelden

din 11 aug 2020

Tennisclub SDI en de gemeente Dilbeek zijn in een dispuut verwikkeld over twee tijdelijke padelvelden die de tennisclub heeft aangelegd. Die moeten van de gemeente tegen 1 september afgebroken worden. "Er zijn vaste constructies geplaatst op een parking. Dat is zonder toelating gebeurd op gemeentelijke eigendom. Er zijn twee grote overtredingen gebeurd: beschadiging van openbaar terrein en bouwen zonder vergunning", zegt schepen van Sport Anneleen Van den Houte (N-VA).

In april deed SDI de aanvraag bij de gemeente om twee tijdelijke padelvelden aan te leggen. “Daardoor konden we de zomerstages inplannen en hadden we een nieuw aanbod voor onze leden”, zegt de tennisclub. “We kregen de goedkeuring van de gemeente, maar nadien hebben ze vier klachten gekregen via sociale media en ouders die hun kinderen afzetten op de parking. Tegen 1 september moeten we de velden afbreken omdat we volgens de gemeente geen bouwaanvraag hebben ingediend.”

Dat terwijl de courts elke dag volzet zijn. Intussen hebben al zo’n 400 mensen hun handtekening gezet onder een petitie voor het behoud van de velden. Toch houdt de gemeente Dilbeek voet bij stuk. “De tennisclub heeft ons gevraagd om tijdelijke en mobiele velden te mogen plaatsen, wat we toegestaan hebben. Maar blijkbaar heeft de tennisclub een andere opvatting over tijdelijk en mobiel”, zegt schepen van Sport Anneleen Van den Houte (N-VA) aan onze redactie. “Hadden we eerder gemerkt dat ze de parking zouden opbreken om de velden aan te leggen, hadden we meteen de werken stilgelegd.”

Om plaats te maken voor de padelvelden zijn 30 parkingplaatsen verdwenen. De gemeente vindt dan ook dat de tennisclub zwaar in de fout is gegaan. “We hebben de voorbije weken de ogen dichtgeknepen zodat de stages konden doorgaan. Maar dit kan gewoon niet, al zeker niet zonder een bouwaanvraag in te dienen en de velden te bouwen op openbaar terrein. Tegen september zullen de velden dan ook afgebroken moeten worden. Als de club dat niet doet, doet de gemeente het en wordt de factuur opgestuurd naar SDI”, besluit Van den Houte.