knipsel.png

Leerrijke stage 'Sport je slim' in Groot-Bijgaarden

zon 15 apr 2018

'Sport je slim'. Dat is de naam van een leuke sportstage die plaatshad tijdens de tweede week van de paasvakantie in Groot-Bijgaarden. Daar konden jongeren tussen 11 en 15 jaar zich 'slim sporten'. Lessen studiemethode werden afgewisseld met sportactiviteiten, een ideale combinatie. 

Voor 18 jongeren was het in Groot-Bijgaarden een gevarieerde en boeiende stage. Voor de deelnemers stond afwisselend studeren en sporten op de agenda. 

Hilde Janssens is de organisator van de stages 'Sport je slim'. "Studie en sport gaan vaak samen", zegt ze. "Studie heeft beweging nodig, je hebt zuurstof nodig in je hersenen, je hebt ontspanning nodig."

De gemeente Dilbeek is alvast fan en steunt het initiatief van Hilde volledig, door onder meer reclame te maken voor 'Sport je slim'. "Een uniek project", zegt Karlien Buckinx van 'Sport en Gezondheid' Dilbeek, "omdat studie en sport worden samengebracht".

De kinderen die deelnemen aan het kamp staan voor de overstap van het zesde leerjaar naar het eerste middelbaar of ze liggen in de knoop met hun studiemethode. De stage leert hen zelfstandig te studeren, te plannnen. Tijdens de lessen 'leren leren' wordt soms ook tijd gemaakt voor ontspanningsoefeningen.

In de zomer komt er weer een 'Sport je slim'-kamp. Info: https://sportjeslim.be/home