ijshockey_3.jpg

Roosdaalse trekt met Belgian Blades naar WK ijshockey in Bulgarije

zon 10 nov 2019

Volgende maand trekt ons nationale ijshockeyteam de Belgian Blades naar het wereldkampioenschap in Bulgarije. Eén van de doelvrouwen is Lieselot De Waegeneer uit Roosdaal. De 32-jarige goalie is voor het eerst geselecteerd voor het nationale team en dat is spannend.

Lieselot De Waegeneer uit Roosdaal begon op haar elfde met ijshockey als veldspeler. Door haar studies stopte ze tien jaar lang met de sport, maar vijf jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen. “Ik begon toen opnieuw als veldspeler, maar het volgende seizoen werd ik doelvrouw, omdat alle andere goalies de club verlieten en ik dat wel eens wou proberen,” legt ze uit.

Ondertussen is Lieselot de vaste goalie bij Liedekerke Lions Yellow. Haar prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij de nationale vrouwenploeg. Begin december trekt ze met de Belgian Blades naar Bulgarije voor het WK ijshockey. Die eerste selectie voor het nationale team kwam als een verrassing: “ik ben dan ook al iets ouder dan de andere speelsters,” legt Lieselot uit. Het team trekt met twee doelvrouwen naar Bulgarije, de Roosdaalse Lieselot weet dus nog niet hoe vaak ze daadwerkelijk het ijs op zal mogen. “Ik heb er in elk geval stress voor, het wordt een ervaring om nooit te vergeten en uiteraard hoop ik dat we goud behalen.”