rscafutsal_kampioen.png

RSCA Futsal schenkt Belleheide in Roosdaal eerste landstitel

zat 3 jun 2023

RSCA Futsal heeft de Belleheide in Roosdaal een eerste landstitel geschonken. In de finale van de playoffs was paars-wit veel te sterk voor FT Antwerpen. Het won de heenwedstrijd in Antwerpen met 1-5, gisteravond werd het 8-3.

Weinigen die er aan twijfelden dat RSCA Futsal de landstitel zou pakken. De club toont zich al een heel seizoen een maatje te groot voor de Belgische competitie en dat was gisteravond in de Belleheide niet anders. Paars-wit won uiteindelijk met 8-3. Met de overwinning kroont RSCA Futsal zich zonder een wedstrijd te verliezen in de competitie tot de nieuwe landskampioen in het futsal. De laatste minuten werden vooral gebruikt om enkele spelers uit te wuiven. Zo verlaten Diogo en Roninho de club. 

Het is de zevende landstitel voor de club: zes onder de naam van Halle-Gooik en nu dus de eerste nadat het vorige zomer omgedoopt werd tot RSCA Futsal. Eerder dit seizoen won paars-wit ook al de Supercup, de Beker van België en haalde het de Final Four van de Champions League.

Foto: RSCA Studio