petanque_1.jpg

Stephanie Moiny uit Steenokkerzeel naar WK Petanque

maa 2 nov 2015
Petanque is topsport, vraag dat maar aan Stephanie Moiny uit Steenokkerzeel. Stephanie is 24 en vertrok gisteren naar het WK Petanque in het Thaise Bangkok. Jens De Smet trok met Stephanie naar de plek waar ze de liefde voor petanque te pakken kreeg.

Het is hier dat Stephanie Moiny uit Steenokkerzeel raakte 15 jaar geleden gepassioneerd door petanque. "Ik was al van kleins af aan mee met mijn papa en opa", vertelt Stephanie. "En het is zo dat ik ook ben beginnen spelen. En ben als kind ook tweede geworden op het Belgisch Kampioenschap. Dat is al een heel tijdje geleden."
 
Ondertussen heeft Stephanie de sport bijzonder goed onder de knie. Alles draait om de juiste tactiek: schieten, pointeren, kijken naar de andere mensen hoe zij in hun spel zitten. Wie op hoog niveau petanque speelt, moet een beetje op vanalles letten.
 
Komend weekend vertegenwoordigt Stephanie ons land op het WK Petanque voor vrouwen in Bangkok. Gastland Thailand en Frankrijk zijn de grote favorieten. Maar vergis je niet, ook België behoort tot de wereldtop.