FeliXart Museum in Drogenbos maakt kans op prestigieuze award

woe 7 dec 2022

Het FeliXart Museum in Drogenbos is genomineerd voor European Museum of the Year Award 2023, de meest prestigieuze museumprijs in Europa. De prijs gaat naar een Museum dat innovatief en inspirerend is en creatief inzet op maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Op de shortlist van de European Museum of the Year Award staan 33 musea uit alle uithoeken van Europa. Naast FeliXart Museum is een tweede Belgisch museum genomineerd, namelijk het Espace Muséal d'Andenne in Wallonië. De award wordt begin mei volgend jaar uitgereikt in Barcelona. “Door de nominatie krijgt ons FeliX-project internationale erkenning”, klinkt het bij het museum. “ Wij zijn vooral heel dankbaar, voor de steun van onze partners, onze bezoekers, onze lokale verenigingen en in het bijzonder van onze vrijwilligers. De boer-schilder ploegt voort.”

Het FeliXart Museum in Drogenbos schenkt aandacht aan het leven en werk van Felix De Boeck, een pionier in ons land op het vlak van abstracte kunst. Met de gerestaureerde hoeve naast het museum, waar De Boeck woonde en werkte, probeert FeliXart een brug te slaan tussen kunst en ecologie.