brasser2.jpg

Uniek boek over cartoonist Brasser

don 3 dec 2015

‘Brasser, Leven en Werk’. Dat is de titel van het boek over cartoonist Paul De Valck, alias Brasser. De Brasservrienden stelden het gloednieuwe werk dinsdagavond voor in het RE-MI-centrum in Humbeek. 

De zogenaamde 'Keizer van de Vlaamse cartoonisten' was een geboren en getogen Humbekenaar (Grimbergen) en overleed in 2001. De unieke biografie moet de herinnering aan Brasser levend houden. “Hij heeft in zijn carrière misschien wel 15.000 cartoons gemaakt. Ongeveer 400 tekeningen hebben we nu gebundeld en die we hebben aangevuld met teksten van ex-collega's, vrienden en kennissen. Op die manier hebben we het leven en werk van Brasser samengevat in een stevig boek”, vertelt André Van Laer van de Brasservrienden.

Brasser werkte voor heel wat week -en maandbladen, waaronder 't Pallieterke en Het Nieuwsblad. Lange tijd was hij ook één van de huiscartoonisten van RINGtv in het programma ‘Pen en Streek’.  “Zijn politieke cartoons waren een perfecte analyse van wat er aan de hand was. Maar dan op een grappige of soms heel scherpe manier. Brasser was een journalist in hart en ziel en ik denk dat dat de sterkte is van zijn tekeningen. De benadering van een onderwerp”, aldus zijn collega en vriend Emiel De Bolle.

Een uitgebreide voorstelling van het boek krijg je vanavond in KrisKras. Op 12, 13 en 14 maart wordt er in Humbeek ook een grote tentoonstelling georganiseerd met Brasserscartoons. Vanaf dan is het boek ook verkrijgbaar.  

Wie een exemplaar van ‘Brasser, Leven en Werk’ vooraf wil reserveren, kan surfen naar www.grimbergen-leeft.be/pdf/brasser.pdf

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"38981","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]