sdc15237.jpg

Het ideale vakantieboek van … Geert Vanhassel

zat 22 aug 2015

In onze rubriek ‘Het ideale vakantieboek’ lezen we vandaag mee over de schouder van journalist Geert Vanhassel. Hij geniet en blijft genieten van het boek ‘Kleine dagen’ van de Antwerpse dichter, columnist en journalist Bernard Dewulf (uitgeverij Atlas). 

‘Een boek lezen’ is voor Geert even niet hier zijn. Je volledig afsluiten van de werkelijkheid voor een imaginaire trip. Op voorwaarde natuurlijk dat het scenario goed genoeg in elkaar steekt. Meestal gebeurt dat op de trein of net voor het slapen gaan. Maar hij kan zich ook uren opsluiten in een kroeg met een koffie en een boek of wegglijden in een verhaal aan de rand van een zwembad.

De voorbije zomer heeft Geert op die manier genoten van onder meer ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins (thriller, ****), ‘De Japanse minnaar’ van Isabel Allende (roman, ***), ‘Voldaan’ van de Halse/Knokse auteur Jos Pierreux (roman, ****).

Allemaal recente en fijne titels, maar er is één boek waar Geert intussen al 6 jaar in leest en waar hij zal blijven van genieten en dat is ‘Kleine dagen’ van Bernard Dewulf (novelle, *****) Wat dit boek voor hem zo bijzonder maakt, lees je hier in onze rubriek ‘Het ideale vakantieboek’.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"34298","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"222","width":"610"}}]]