nicole_en_hugo2.jpg

Nicole en Hugo starten afscheidstournee in Dilbeek

don 24 sep 2015

Nog één keer gaan Nicole en Hugo uit Wemmel voluit tijdens hun afscheidstournee 'Muziek is ons leven.' Die ging vandaag van start in CC De Westrand in Dilbeek. 

Tijdens hun afscheidstournee brengen Nicole en Hugo hun muzikaal testament: de bekendste liedjes gekoppeld aan de mooiste anekdotes. Het startschot werd vandaag gegeven in De Westrand in Dilbeek. En ook na 45 jaar is dat nog altijd met de nodige zenuwen. “We hadden enorm veel zenuwen, maar het is zeer goed verlopen. De tournee is wel nog maar pas begonnen. Er kan dus nog veel foutlopen”, aldus Nicole & Hugo. Het publiek was alvast laaiend enthousiast in Dilbeek. En felicitaties waren er ook van de beroemdste Dilbekenaar Alice Toen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35847","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

Een duo is geven en nemen

Het muzikale verhaal van dit beroemde duo begon in 1971 met een deelname aan het populaire liedjesprogramma Canzonissima op de toenmalige BRT. Meer dan 40 jaar laten staan ze nog steeds als duo op de planken. “Een duo is altijd geven en nemen. En dat is vaak het probleem bij duo's. De ene vindt zich soms beter dan de andere en omgekeerd. Maar dan ben je geen duo maar concurrenten van elkaar. En dan lukt dat niet. Dat is dus het geheim van ons duo zijn: geven en nemen”, aldus Nicole en Hugo.

Showbizzpakjes worden tweedehands verkocht

Samen met hun laatste tournee komt er ook een afscheidsbox 'Voor het doek valt', met daarin onder meer een live-dvd en -cd. En de superfans die niet genoeg hebben aan een cd alleen, kunnen straks één van de vele pakjes van Nicole en Hugo in hun kast hangen. “We gaan die proberen te verkopen op Ebay of tweedehands. De paarse pakjes zijn echter al verkocht aan onze manager Filip”, besluit Hugo.