peperenzout35jaar_1.png

Peper en Zout blaast 35 kaarsjes uit

din 20 jun

In Houtem vierde Peper en Zout afgelopen weekend zijn 35ste verjaardag. In 1988 zag de band het levenslicht en sindsdien zijn ze graag gezien gasten op feesten en evenementen in Vilvoorde en omgeving. In 2012 kreeg Peper en Zout er zowaar een jongerenafdeling bij, de Peper en Zout Brassband met een heel eigen geluid en drive. Beide bands stonden vorige zaterdag op de planken van Feestzaal De Kring in Houtem.

De geschiedenis van Peper en Zout begint eigenlijk in al in 1987. Een groepje jazzliefhebbers uit Houtem verenigt zich in Sint-Anthony's Jazz Club om concertavonden te organiseren. “Maar die jazzavonden kosten handenvol geld. Daarom zijn we zelf muziek beginnen maken om held in het laatje te brengen”, zegt Ludo Spruyt.

Al gauw ontpopt Peper en Zout zich tot de smaakmaker van ontelbare feesten en evenementen, in binnen- én buitenland. Peper en Zout heeft de gezegende leeftijd van 35 jaar bereikt, maar aan stoppen denken ze nog lang niet. “We gaan zeker nog een paar jaar door als de oudere mannen allemaal meekunnen. Daarna moeten de jongeren het maar overpakken”, zegt voorzitter Jean-Lou Van Steenwinkel.  

Die jongeren, groot geworden tussen de oude rotten, zoeken ondertussen hun eigen muzikale weg onder de naam peper en Zout Brassband. “We willen ons een beetje onderscheiden door iets anders te brengen dan het gewone programma. We focussen ons meer op jeugdige muziek en moderne liedjes”, besluit Bavo Peeters.