image001.png

School van Gaasbeek brengt gevestigde waarden en jong talent samen in Septemberfestival

zat 2 sep

In Gaasbeek is het jaarlijkse Septemberfestival afgetrapt. De School van Gaasbeek brengt elk jaar gevestigde waaren en nieuwlichters samen voor een reeks uitzonderlijke voorstellingen.  Het festival is een platform om jong, internationaal, lokaal en gevestigd werk bij elkaar te brengen en vloeit voort uit de werking van de School van Gaasbeek. Daarom is het ook een toonmoment van residenten en een moment om buurtbewoners bijeen te brengen.

 

Vanavond is er ‘Nieuwe dans”. Studenten van dansschool PARTS brengen een aantal korte creaties. “Een avond voor nieuwsgierigen”, klinkt het bij de School van Gaasbeek. Morgen is er de Poëziezondag, intussen al de achtste editie. Schrijvers Astrid Haerens, Filip Rogiers, Luuk Gruwez, Ruth Lasters en Alara Adilow tekenen present.

Maandagavond is er een bijzondere ontmoeting. Dan praat vaste gaste van de School van Gaasbeek Anna Luyten in ‘Anna en de Veldverslagen 7’ met Isabel Lowyck, de directeur van het Kasteel van Gaasbeek. Later deze week is er nog een barokconcert met soliste Lore Binon en op zondag een gitaarconcert met Lucas Schreel.

Alle informatie en het volledige programma vind je hier.