poezie_nieuwenrode.jpg

Genieten van poëzie in oude pastorie Nieuwenrode

din 31 aug 2021

In Nieuwenrode, deelgemeente van Kapelle op den Bos, vond afgelopen zaterdag het poëziefestival ‘Poëzie in de oude Pastorie' plaats.  Internationale, nationale en lokale dichters lieten hun creativiteit los op het podium.

Het poëziefestival van Holsbeek verhuisde dit jaar naar Nieuwenrode. De eerste editie van 'Poëzien in de oude Pastorie' in de deelgemeente van Kapelle-op-den-Bos kon rekenen op zo’n 200-tal aanwezigen.“We proberen de dichters zo dicht mogelijk of toch dichter bij het publiek te brengen”, zegt Ivan Vanderveken, voorzitter van De Oude Pastorie. “De poëzie is nu eenmaal een niche in de cultuursector. Dichters hebben zoveel kansen om hun werk te presenteren. Wij willen hen hier graag een podium geven.”

Ruim 15 dichters passeerden zaterdag de revue. Zo stonden te popelen om na lange coronamaanden opnieuw te kunnen optreden. En het publiek, dat genoot van de taalvirtuositeit. “Ik hou wel van poëzie. Ik ben een wat wilde persoon, maar van gedichten word ik rustig. Dat is een leuk gevoel”, besluit liefhebber Geert De Schutter.