25 jaar jazztekeningen door Kris Vanderstraeten in Hoeilaart

din 12 maa

Wie zondag langs gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart passeerde, werd getrakteerd op een stukje kunstzinnige muziek van percussionist Kris Vanderstraeten. Hij is een bekende figuur binnen de improvisatiewereld, niet alleen in België. Bovendien tekende hij 25 jaar lang de affiches voor de concerten van jazzzolder in Mechelen.

Percussionist Kris Vanderstraeten is één van de absolute iconen van de Belgische improvisatie én een begenadigd tekenaar. Een man die van veel markten thuis is dus. En dat eert cultuurvereniging Serreklanken met een carrièreoverzicht in gemeenschapscentrum Felix Sohie in zijn geboortegemeente Hoeilaart. “Kris Vanderstraeten is al meer dan vijftig jaar een van de dragende figuren binnen de improvatiescene, zowel in België als in Europa”, zegt Wim Marris, voorzitter van Serreklanken. “Het is een grote naam die zijn roots heeft in Hoeilaart. Hij is hier geboren en getogen, hij heeft hier gewoond en heeft hier nog altijd familie wonen.”

Kris was onmiddellijk gecharmeerd door het idee van Serreklanken. “Ik ben hier grootgebracht, dus zie alles nu terug. Dat doet mij enorm veel plezier. Mijn eerste optreden was bovendien in een café in de buurt van het station van Hoeilaart”, zegt Kris. “Wat nog mijn ambities zijn? Ik wil spelen zolang het gaat. Ik drum en ik heb geen wagen, dus vervoer is altijd een probleem. Als ik naar concerten ga, laad ik dikwijls alles op een karretje en trek ik die de trein op. Zolang dat gaat, zie ik het wel zitten.”