Artiesten veilen huiskamerconcerten en unieke items voor het goede doel

din 27 feb

Altijd al eens Johan Terryn willen zien optreden in je huiskamer? Of misschien word je wel helemaal wild bij de gedachte aan een gesigneerde laat van K’s Choice of een authentieke geluidsversterker van Lenny & De Wespen? Dan heb je geluk, want medewerkers van cultureel centrum De Factorij in Zaventem doen ze van de hand op een veiling. De opbrengst gaat naar Oxfam Solidariteit, die humanitaire hulp levert in oorlogsgebieden.

“Dagelijks worden we geconfronteerd met gruwelijke beelden en verhalen uit oorlogsgebieden waar mensen in ondraaglijke omstandigheden (over)leven. Er is een tekort aan voeding, aan medische hulp en zorg, aan een veilige plek om te slapen, aan troost en hoop.” Zo steekt cc De Factorij in Zaventem van wal op haar webpagina. “Dit breekt het hart van de medewerkers van het cultuurcentrum en van eindeloos veel artiesten die dit onnodige geweld met lede ogen aanzien.”

"Als cultuurcentrum wil je een rol spelen in de bewustmaking van mensen. We willen dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan."

- Jozefien Muylle, Programmatie podiumkunsten

En dus blijven ze niet bij de pakken zitten. Nog tot en met maandag 4 maart organiseert De Factorij een online ‘veiling voor de vrede’ op hun Facebookpagina. Je kan er bieden op items en (huiskamer)voorstellingen van verschillende artiesten. Het volstaat om een simpele reactie met een bedrag te plaatsen bij het item van jouw keuze. Met de opbrengst wil het cultureel centrum Oxfam Solidariteit, een organisatie die humanitaire hulp levert in oorlogsgebieden, steunen. "Als cultuurcentrum wil je een rol spelen in de bewustmaking van mensen. We willen dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan," zegt Jozefien Muylle, verantwoordelijk voor de programmatie van podiumkunsten. "Daarom hebben we het gebouw vol vredesvlaggen gehangen en verkopen we na elke voorstelling ook producten van Oxfam."