© Halattraction

Carnaval Halle zit erop: “Memorabele editie”

din 12 maa

Drie op drie voor Carnaval Halle want ook de derde dolle nacht werd er eentje om in te kaderen. Toen vanochtend rond zes uur het allerlaatste liedje uit de boxen knalde, stond de Grote Markt nog helemaal vol.

De hulpdiensten blikken terug op een rustige derde dolle nacht. “We verzorgden 33 feestgangers in de vooruitgeschoven hulppost. Het ging veelal om verstuikingen of kleine snijwonden. Daarnaast werden zes personen overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria”, klinkt het bij het Rode Kruis. Rekening houdende met de duizenden aanwezigen kan alweer teruggeblikt worden op een bijzonder rustige nacht. Het was een heel plezante en rustige editie.”

Ook voor de politiediensten verliep de nacht rustig. Er gebeurde 1 bestuurlijke aanhouding voor openbare dronkenschap. “Het ging om een feestganger die dronken met zijn wagen probeerde te vertrekken”, aldus de politie. Ook de stad Halle blikt tevreden terug. “De ontruiming van de feestsite verliep ondanks de grote drukte heel vlot. De nog honderden aanwezige feestvierders, veelal op de Grote Markt maar toch ook nog tientallen op de Beestenmarkt, keerden zonder problemen huiswaarts. Intussen rijden de kuisploegen door de stad en worden de laatste gevonden voorwerpen geregistreerd.”