Dankzij ‘Iedereen Felix!’ ontdekken Hoeilanders een nieuwe hobby

zat 2 maa

In Hoeilaart rolt de cultuurraad de rode loper uit. Je kan vandaag in GC Felix Sohie ontdekken wat er tijdens een cultuurseizoen allemaal te beleven valt. Doel is: Hoeilanders warm maken met een tof en gevarieerd aanbod. Zo ontdekken ze misschien wel voor zichzelf, hun gezin of vriendengroep een nieuwe hobby.

“Wij zijn een heleboel muzikanten, van jong tot oud, die samen muziek maken. Het mooie aan onze vereniging is dat veel van deze mensen zelf nooit op een podium zouden klimmen, maar allemaal samen doen we dat wel en bereiken we een mooi resultaat”, zegt Eric Cattoir van Hamonieorkest Nero’s Muzikanten.

Nieuwe strijkers, koperblazers of zangers zijn van harte welkom bij deze vereniging. Daarom staan ze samen met een heleboel andere culturele verenigingen op 'Iedereen Felix' in gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart. Muziek, schilderen of zelfs boekbinden: je kan het hier allemaal uittesten. Want onbekend, is onbemind.

Dat weet ook de voorzitter van de cultuurraad Els De Greef: “Vandaag staat iedereen hier met een activiteit in één of andere zaal om zich van hun beste kant te tonen aan het grote publiek. Je kan in veel lokalen terecht. En fijn om weten: ga je bij minstens vijf locaties langs, praat je daar met de verenigingen, beleef je daar iets, dan krijg je een bonnetje. Steek je deelnameformulier in de brievenbus en je maakt kans op één jaar gratis cultuur in Hoeilaart.”

Deze dag is ook de aftrap van de Week van de Vrijwilliger. Nog tot en met 10 maart staan die in de spotlights. De verenigingen hopen hier heel wat nieuwe vrijwilligers te vinden, want zonder kunnen ze niet bestaan.