20151015_tekenkunst.jpg

A line is a line is a line in CC Strombeek

don 15 okt 2015

Nog tot 12 december kan je in CC Strombeek gaan kijken naar de tentoonstelling ‘A line is a line is a line’. Deze tentoonstelling loopt parallel met de tentoonstelling ‘The Bottom Line’ in S.M.A.K. Gent. 

‘A line is a line is a line’ wil de vele vormen van tekenen in het daglicht stellen. Van een volledig overzicht is er op deze tentoonstelling echter geen sprake.  De samenstellers willen enkel en alleen de tekenkunst in een breed perspectief plaatsen. Ze doen hierbij een beroep op een aantal historische figuren die de tekenkunst vandaag nog steeds beroeren. Daarnaast kan je er ook het werk zien van kunstenaars die vandaag nog steeds terugvallen op hun potlood om zich uit te drukken in deze verwarrend-globale tijd.

Wie ook nog dagelijks met veel enthousiasme het potlood vastgrijpt zijn kleuters. En dus trok KrisKras met een bende ukkies naar het cultuurcentrum. Zij observeren de tekeningen, geven een ongezouten mening en gaan nadien zelf aan de slag. Hoe zij het er zelf vanaf brengen zie je dus in KrisKras, na het nieuws op RINGtv.