PianoDays met brassband

PianoDays legt met uniek concert link tussen piano en brassbands

1 maand geleden

Nog een hele week staat de Noordrand in het teken van de piano voor de nieuwe editie van PianoDays. Maar in CC Strombeek moest de piano dit weekend het podium delen met big bands, brassbands en harmonieconcerten. Samen gaven ze een uniek optreden. Onder meer De Koninklijke harmonie Sint-Hubertus uit Elewijt en Brassband Euterpe uit Merchtem maakten deel uit van het programma.

Het is al de derde editie van PianoDays, een initiatief van Cultuur Noordrand, een samenwerkingsverband van 13 gemeenten en vzw deRand. Naar aanleiding van World Piano Day op 28 maart vinden tal van concerten plaats waarbij de piano een belangrijke rol speelt. “We vinden de piano een interessant en belangrijk instrument en plaatsen het instrument zo graag in de kijker. Al staan vandaag ook brassbands, big bands en harmonieorkesten centraal,” legt voorzitter van Cultuur Noordrand Philip Roosen uit. “We leggen graag de link met de piano.”

Dat bleek een uitdaging te zijn, vindt Bart Van Buggenhout, dirigent van Brassband Euterpe uit Merchtem. “Het was even zoeken, want er zijn heel weinig bewerkingen voor brassbands én piano. We hebben dus lang gezocht naar het juiste stuk, maar zijn er meteen mee aan de slag gegaan." Dat bleek een positieve ervaring te zijn. Dit najaar gaat Euterpe opnieuw aan de slag met een pianist.

PianoDays loopt nog op verschillende locaties tot 29 maart.