rachida_kortfilmfestival.jpeg

Twee prijzen op Kortfilmfestival Leuven voor Zaventemse Rachida El Garani

maa 4 dec

Filmregisseur en ex-journaliste bij RINGtv Rachida El Garani won dit weekend twee prijzen op het Kortfilmfestival Leuven. Ze won er de persprijs en de publieksprijs voor haar fictiefilm Rachid. De 20 minuten durende film is geïnspireerd op het gelijknamige verhaal uit de bundel ‘Een Kind van God’ van schrijfster Rachida Lamrabet.

 

‘Rachid’ is een “vrolijke film met een gevoelige problematiek, een goed opgebouwde verrassende komedie, die daarenboven uitblinkt door puik acteer- en camerawerk,” klonk het bij de jury van Kortfestival Leuven. ‘Rachid’ is een komedie over vooroordelen en racisme. Een leugentje om bestwil heeft voor de 21-jarige hoofdrolspeler op zoek naar een job grote gevolgen. De hoofdrol van Rachid wordt vertolkt door het Leuvense jong talent Zakaria Ridouani.

Rachida El Garani woont in Zaventem, studeerde film aan het RITCS in Brussel, maakte de documentaire "Into Darkness" (2015) en werkte ook als RINGtv- en VRT-journalist. “Rachid” is haar eerste (korte) fictiefilm. Binnenkort komt ook haar non-fictie documentaire uit.