Een vergadering in een bedrijf

Enquête Voka: 7 op de 10 bedrijven vreest voor gevolgen na komende verkiezingen

woe 10 apr

Zeven op de tien bedrijven uit Vlaams-Brabant verwacht dat de aankomende verkiezingen impact zullen hebben op hun onderneming. Dat blijkt uit een enquête van Voka. Ze vrezen voor lang aanslepende regeringsonderhandelingen, met heel wat negatieve gevolgen voor de economie in onze provincie.

Bedrijven in onze regio maken zich grote zorgen. Ze vrezen voor hogere belastingen, een complexere regelgeving en een lang aanslepende regeringsvorming. Want zolang er geen regering is, is het moeilijk voor bedrijven om beslissingen te nemen. “Dat gaat bijvoorbeeld over hoe de overheid kijkt naar zonnepanelen, mobiliteit en fiscaliteit,” licht voorziter van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck toe. “Er is dus onzekerheid wat leidt tot een stillstand. En dat is niet goed.”

Volgens de enquête hebben de Vlaams-Brabantse ondernemingen ook weinig vertrouwen in de politiek en vinden ze dat er te weinig naar hen geluisterd wordt. Voka roept de toekomstige regeringen andermaal op om actie te ondernemen. “Die regeerakkoorden zijn voor prioritair naar hervormingen toe,” zegt directeur van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant Kris Claes. “Er moeten fiscale hervormingen komen en er moet bij de regelgeving bekeken worden hoe ondernemerschap positief gepromoot kan worden.”