Collectomat Ikea
© Ikea

Ikea Zaventem lanceert automatische box voor 24/7 afhaal bestellingen

maa 11 maa

In de Ikea-vestiging in Zaventem is vanmiddag de Collectomat voorgesteld. Dat is een gloednieuw, geautomatiseerd systeem om online bestellingen af te halen bij de Zweedse meubelketen. Ikea wil klanten die online een bestelling plaatsen zo meer flexibiliteit bieden op hun spullen op te halen, want de automatische box zal 24/7 toegankelijk zijn. Het platform werd voorgesteld in de aanwezigheid van burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans en staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD).

Collectomat Ikea

De Collectomat is een cilinder van 8,5 meter hoog die tot 68 bestellingen kan opslaan. De automaat wordt drie keer per dag bijgevuld en kan zo 200 bestellingen per dag afleveren. Het systeem werkt zoals een grote drankautomaat: klanten voeren de pincode van hun bestelling in en de Collectomat levert die af op een trolley. Het systeem wordt nu getest en is daardoor nog meer tijdelijk beschikbaar.

Collectomat Ikea

De vestiging in Zaventem is één van de drie Ikea-winkels ter wereld waar het systeem wordt uitgerold. Het moet een aanvulling zijn op de lockers die de winkel in Zaventem ook al heeft.