Gravenhof moet sluiten na controle

Kasteel Gravenhof moet sluiten na sociale controle

woe 20 maa

Kasteel Gravenhof in Dworp moet de deuren sluiten na een controle van de inspectiediensten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “We hebben sociale inspectie gehad en bepaalde zaken waren niet in orde. Wij zullen hierin onze verantwoordelijkheid opnemen”, klinkt het bij de uitbater.

Volgens het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde zijn er ernstige feiten vastgesteld in Kasteel Gravenhof. Zo werkten er verschillende personen in het zwart en werd er ook één persoon aangetroffen die illegaal in ons land verbleef. Daarom is beslist om de zaak tijdelijk te verzegelen. De uitbater krijgt van het arbeidsauditoraat de kans om alle zaken in orde te brengen. Zodra dat gebeurd is, mag de zaak weer open. De brasserie was nog maar sinds eind december open. Ze is in handen van een uit Roemenië afkomstige ondernemersfamilie. “Wij zullen onze verantwoordelijkheid opnemen en hopen snel open te doen om samen met jullie een mooie lente en zomer in te gaan. Dworp verdient een Gravenhof en wij gaan er alles aan doen jullie dit te geven”, laten de uitbaters weten via sociale media.

Afgelopen weekend viel de politiezone Zennevallei al binnen bij veertien ondernemingen in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. “De focus lag op onder andere bakkerijen en slagerijen”, meldt de politiezone Zennevallei. “Het aantal inbreuken lag beduidend lager dan bij vorige soortgelijke controles, dus we zijn voorzichtig positief. In totaal werden 48 mensen gecontroleerd die aan het werk waren. Enkele van hen bleken niet ingeschreven te zijn of hun prestaties kwamen niet overeen met hun contract. Afhankelijk van de situatie zullen voor de inbreuken ofwel een waarschuwing of proces-verbaal opgemaakt worden.”