Ook Wemmel krijgt een cashpunt van Batopin, andere gemeenten volgen

din 26 maa

Batopin zal in het gebouw op de hoek van de Schoolstraat met de Verhasseltstraat in Wemmel een cashpunt inrichten. Daar kunnen inwoners cash geld afhalen aan een automaat. De vier grootbanken bouwen hun eigen netwerk van bankautomaten af en vervangen die door het initiatief van Batopin. De automaten zullen meer en meer opduiken in onze regio.

Batopin (Belgian ATm OPtimization INitiative) is een project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Samen zorgen de banken met Batopin voor de uitbouw van een netwerk van geldautomaten in België. In plaats van in elk bankfiliaal een geldautomaat te voorzien, wordt die dienst door de vier grootbanken geregeld via cashpunten die door Batopin worden opgericht.

Batopin baat voor de vier deelnemende banken een park van geldautomaten uit onder de neutrale merknaam ‘Bancontact CASH’, los van de aandeelhouders. De eerste Bancontact CASH-punten werden geopend in 2021. Het nieuwe netwerk moet tegen eind 2025 volledig operationeel zijn, met 2.500 automaten op 950 locaties verspreid over de 581 gemeenten in ons land, waaronder dus één in Wemmel.

Volgens de meest recente gegevens zijn er naast het gebouw in de Schoolstraat in Wemmel, ook cashpunten in opbouw in onder meer Meise, Merchtem, Vilvoorde en Roosdaal.

Batopin heeft al cashpunten in Strombeek-Bever, Opwijk en Asse. Batopin zoekt nog locaties voor de plaatsing van een bankautomaat in o.a. Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en Londerzeel.