dierenopvangcentrum_zemst.png

Gemeente Zemst beslist: Dierenopvangcentrum moet de deuren sluiten

maa 4 dec

De gemeente Zemst stopt de samenwerking met Dierenopvangcentrum Zemst. Dat meldt de gemeente in een aangetekende brief. Eind mei moet het centrum de deuren sluiten. “Wij dachten dat de schepen van Dierenwelzijn het beste voorhad met de dieren,” klinkt het bij het centrum. Een paar weken geleden stelde Zemst het dierenopvangcentrum al in gebreke na klachten over de interne werking en de uitbater.

 

Na de ingebrekestelling kreeg Dierenopvangcentrum Zemst een maand de tijd om een actieplan op te stellen om de werking te verbeteren. Dat gebeurde niet, dus besliste het schepencollege de stekker uit de samenwerking te trekken. “We bekijken momenteel hoe we dit het beste kunnen regelen. De aangesloten gemeenten zullen op zoek moeten gaan naar een ander opvangcentrum voor gevonden dieren,” reageert Dierenopvangcentrum Zemst op Facebook. “Wij zullen de gemeenten nog bedienen tot 1 mei, zodat ze voldoende tijd hebben om zich te organiseren.”

Wat daarna gebeurt met het gebouw van de gemeente Zemst, is onduidelijk. “Maar feit is dat het gebouw bedoeld is voor een dierenasiel en wij willen niet dat het lang leegstaat, zegt schepen van Dierenwelzijn Greta Lauwers aan Het Laatste Nieuws.