werelddierendag_trekpaard.jpeg

Provincie viert Werelddierendag met activiteiten voor kinderen

woe 4 okt

Het is Werelddierendag vandaag. Dat viert de provincie Vlaams-Brabant met de activiteitenreeks “Span je in voor dieren”. Die vinden plaats in de provinciedomeinen, ook in het domein van Huizingen. De bedoeling is om kinderen bewust te maken van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het houden van huisdieren.

De activiteiten naar aanleiding van Werelddierendag richten zich vooral op kinderen tussen de 9 en de 12 jaar. “Op een speelse manier leren kinderen bij over dieren,” zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor Dierenwelzijn. “De focus van de activiteiten ligt op de verzorging en de dagelijkse taken die horen bij het houden van dieren.”

Voor elk domein werd er een programma samengesteld met activiteiten zoals workshops, gidsbeurten, dierenspelen en wandelzoektochten. “In elk van de domeinen zijn ook twee trekpaarden aanwezig,” weet gedeputeerde Gunther Coppens. “De kinderen mogen helpen met het borstelen van deze vriendelijke reuzen, het op- en aftuigen, wandelen aan een touw en een ritje maken.”