Provincie trapt vierde editie van ParkenParade af: "Toeristisch verhaal verder uitdragen"

woe 27 maa

De vierde editie van ParkenParade is op komst. Toerisme Vlaams-Brabant wil met het evenement het groene en fleurrijke karakter van de kastelen, parken en tuinen van de Groene Gordel opnieuw in de schijnwerpers plaatsen. De voorjaarscampagne vindt plaats van april tot en met juni en is meteen ook de start van een nieuw toeristisch seizoen.

“In het voorjaar zetten we graag de kleurrijkste regio van het land in de schijnwerpers,” zegt Gunther Coppens (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme. “Het lenteconcept ParkenParade begint tijdens de paasvakantie en duurt tot begin juli. Samen met lokale ondernemers, vrijwilligers en inwoners willen we dit sterke toeristische verhaal verder uitdragen.”

Toerisme Vlaams-Brabant trekt opnieuw de kaart van de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. Zowel het kasteel van Groot-Bijgaarden, de Museumtuin van Gaasbeek, Plantentuin Meise, de rozentuin Coloma en het kasteeldomein Groenenberg nemen deel, net zoals heel wat verborgen parels. “Het grote aanbod van ParkenParade is een stimulans voor de parken- en tuinliefhebbers die vaak ook nachtje blijven logeren in onze regio. Bovendien zit het tuintoerisme in de lift en willen we onze regio dit jaar op de kaart zetten als must see voor parken en tuinen,” vervolgt Coppens.