Een boomverzorger voert de nodige onderhoudswerken aan de lindebomen uit

Onderhoudswerken aan beschermde lindebomen Ter Lindenkapel

woe 19 jun

De historische lindebomen rond de Ter Lindenkapel in Heikruis krijgen een fikse snoei- en onderhoudsbeurt. De bomen vragen een specifiek onderhoud. Zo worden de taken die over kabels hangen en taken die schade kunnen toebrengen aan de beschermde kapel verwijderd of ingekort. Ook neem de gecertificeerd boomverzorger de bomen in zodat ze beter kunnen groeien en er meer licht in de kroon kan komen.

"Het behoud van onze historische monumenten is van groot belang voor onze gemeenschap. Ze vertellen mee ons verhaal, ze zijn deel van onze Pepingse en Pajotse eigenheid", zegt burgemeester Eddy Timmermans. "Met deze snoeiwerken zorgen we ervoor dat de Ter Lindenkapel en haar omgeving in goede staat blijven voor toekomstige generaties."

"Deze kapel is een waardevol stukje erfgoed. Naast het snoeien van de lindebomen voeren we ook verschillende vooronderzoeken uit zodat we de kapel in een latere fase kunnen restaureren en permanent openstellen voor het publiek", besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed en voorzitter van de Erfgoedstichting Vlaams-Brabant (ERF).