controle2.jpg

Grootschalige politieactie in Dilbeek

don 8 okt 2015

In Dilbeek en deelgemeente Groot-Bijgaarden werd vandaag een grootschalige politieactie gehouden. Verschillende politiezones controleerden samen met de Vlaamse belastingdienst en de douane de lading van zware voertuigen. Voorts werden er alcoholcontroles uitgevoerd.

De grootschalige actie die gehouden werd aan de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden en aan de Ninoofsesteenweg in Dilbeek ging uit van de politieassociatie PACE, waar de politiezones AMOW, Dilbeek en TARL deel van uitmaken. Maar ook de zone Brussel-Hoofdstad, de federale wegpolitie, de douane en de Vlaamse belastingdienst controleerden mee.

321 bestuurders legden een ademtest af, slechts één persoon blies positief. Voorts werden zo'n 30 vrachtwagens beboet voor allerlei overtredingen. “Er waren verschillende overtredingen op het vlak van de  rij- en rusttijden. Verschillende voertuigen waren niet in orde met hun lading. Blijkbaar zouden er ook één of twee illegalen betrapt zijn. En de mensen van de douane en Vlabel hebben verschillende mensen betrapt die boetes hebben openstaan die in de duizenden euro’s oplopen”, vertelt ons Tom Hollevoet van de politiezone Dilbeek.

De Douane en de Vlaamse belastingdienst inden in totaal voor meer dan 34.000 euro aan achterstallige boetes. Vier personen werden betrapt met een ongeldig rijbewijs, waarvan één vals. Drie wagens werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. In een wagen werd tot slot een verboden wapen aangetroffen.