15-jarige legt bekentenis af voor moord op stiefvader

zat 25 maa 2023

Het 17-jarige meisje dat verdacht werd van de moord op haar stiefvader Elvis B. in Huizingen, is twee weken geleden vrijgelaten uit de gesloten jeugdinstelling. “Het verslag van de gemeenschapsinstelling was heel positief voor mijn cliënte,” zegt haar advocaat Annemie De Clercq. Intussen zou haar 15-jarige broer bekend hebben dat hij de stiefvader neerstak en niet zijn zus. Hij werd eind januari al in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

 

De 15-jarige jongen legde bekentenissen af, maar voor de speurders is het nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd op 25 december 2022. Bovendien legde het 17-jarige meisje aanvankelijk ook de bekentenis af dat zij de dader zou zijn.

“Het onderzoek loopt inderdaad nog”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “De jongen werd eind januari al geplaatst, toen zijn zus ook nog in een jeugdinstelling zat. De jeugdrechter besliste recent dat haar plaatsing niet langer nodig is, maar dat zegt niks over schuld of onschuld. Er moet onder andere nog een reconstructie plaatsvinden.”

Die reconstructie zou over een paar weken plaatsvinden.